ZAUZENÝ TUŇÁK SE SOLÍ, MARINOVANÝMI HOUBAMI, BÍLÝM CHŘESTEM, MISO A CREME FRAICHE
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- čerstvý tuňák 500 g
- maldon sůl 2 lžička
- pepř 1 špetka
- pilyny na uzení 1 balení
- Marinované houby
- houby 150 g
- sojová omáčka 1 dl
- rýžový ocet 1 dl
- sůl 1 špetka
- bobkový list 4 ks
- Na miso
- miso pasta 2 lžíce
- zeleninový vývar 1 dl
- kuzzu 1 lžíce
- na ozdobu
- salátová okurka 0.5 ks
- chřest 4 ks
- grep 1 ks
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření v páře
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
auzený tuňák se solí, marinovanými houbami, bílým chřestem, miso a creme fraiche
Tuňáka ochutíme pepřem. Na dno hrnce dáme alobal, piliny a další vrstvu alobalu. Hrnec přiklopíme poklicí a na plameni necháme piliny doutnat. Na horní vrstvu alobalu položíme tuňáka, vedle něj dvě lžíce soli a 5 minut udíme.
Marinované houby
Houby zprudka opečeme na pánvi a naložíme je do základu na marinádu. 2 hodiny marinujeme.
Miso
Miso pastu zarestujeme, zalijeme vývarem, lehce provaříme a zahustíme Kuzzu, které rozmícháme se lžičkou vody.
Tuňáka ochutíme pepřem. Na dno hrnce dáme alobal, piliny a další vrstvu alobalu. Hrnec přiklopíme poklicí a na plameni necháme piliny doutnat. Na horní vrstvu alobalu položíme tuňáka, vedle něj dvě lžíce soli a 5 minut udíme.
Marinované houby
Houby zprudka opečeme na pánvi a naložíme je do základu na marinádu. 2 hodiny marinujeme.
Miso
Miso pastu zarestujeme, zalijeme vývarem, lehce provaříme a zahustíme Kuzzu, které rozmícháme se lžičkou vody.
Podobné recepty
- » Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Těstoviny s tuňákem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty II.
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 6x) - » Výborná tuňáková pomazánka
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Míchaný zeleninový salát s uzeným tuňákem
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Obložené chlebíčky s tuňákem
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 15x) - » Tuňákový salát
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308485) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237346) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy