Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- jehněčí maso 1000 g
- kořenová zelenina 100 g
- cibule 30 g
- kyselé mléko 1 l
- kyselá smetana 1.8 l
- sušené houby 1 hrst
- sůl 1 lžička
- pepř 1 lžička
- brambory 500 g
- hladká mouka 120 g
- máslo 50 g
- vejce 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Odleželé, odblaněné a přebytečného tuku zbavené maso z jehněčí kýty namočíme na 24 hodin do kyselého mléka
2. Pak je osušíme, osolíme a dusíme pod pokličkou, s trochou vody, cibulí, zeleninou a houbami
3. Po 35 minutách přípravy maso za občasného polití smetanou začneme péci (bez pokličky)
4. Jakmile nám změkne a zčervená, maso vyndáme, omáčku protřeme přes síto a pokrm podáváme.
Příprava noků:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme je vychladnout a pak je na jemno nastrouháme
2. Přidáme rozklepnuté vejce, sůl, hrubou mouku, smícháme a vypracujeme pevné těsto
3. Z těsta vykrajujeme menší noky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zvolna, až nám noky vyplavou navrch
4. Zcedíme je a omastíme máslem.
2. Pak je osušíme, osolíme a dusíme pod pokličkou, s trochou vody, cibulí, zeleninou a houbami
3. Po 35 minutách přípravy maso za občasného polití smetanou začneme péci (bez pokličky)
4. Jakmile nám změkne a zčervená, maso vyndáme, omáčku protřeme přes síto a pokrm podáváme.
Příprava noků:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme je vychladnout a pak je na jemno nastrouháme
2. Přidáme rozklepnuté vejce, sůl, hrubou mouku, smícháme a vypracujeme pevné těsto
3. Z těsta vykrajujeme menší noky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zvolna, až nám noky vyplavou navrch
4. Zcedíme je a omastíme máslem.
Podobné recepty
- » Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské roštěnky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské kotlety
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jarní velikonoční nádivka
(Hodnocení: 2.11 - hlasovalo 9x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1016751) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 312772) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237635) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233260) - » Couračka
(Navštívilo: 150816) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131423) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113817)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy