Bulgur s drůbežím masem a pečenou zeleninou

Kategorie: Maso

Autor:

Bulgur s drůbežím masem a pečenou zeleninou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso v něm zprudka ze všech stran opečeme, mírně osolíme, opepříme, přisypeme bulgur a společně krátce orestujeme.
V horké vodě rozmícháme bujón KNORR a přilijeme k orestované směsi, promícháme. Na mírném ohni dusíme pod poklicí asi 8 minut, potom stáhneme z ohně a bulgur necháme pod poklicí dojít.
Papriku a lilek rozkrájíme na asi 5 cm dlouhé hranolky, lilek posolíme a necháme 15 minut „vypotit“. Potom zeleninu omyjeme, vysušíme a spolu s hranolkami paprik a šalotkami rozkrájenými na čtvrtky zvolna opékáme v hlubší pánvi na zbylém oleji. Nakonec k zelenině přidáme rajčata. Zeleninu můžeme také vložit do olejem vytřené zapékací misky nebo na plech, pokapat trochou oleje a v troubě při 170°C péct v troubě asi 25 minut. Občas zeleninu otočíme.
Bulgur s masem rozdělíme do misek nebo na talíře, obložíme zeleninou a sypeme petrželkou.

Poznámka:

kuřecí maso s psou nebo vykoštěné stehna
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist