Kančí plec na smetaně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kančí plec 1.5 kg
- cibule 1 ks
- petržel 1 ks
- špek 300 g
- celer 1.4 ks
- máslo 100 g
- voda 0.5 l
- tymián 1 lžička
- jalovec 1 lžička
- rozmarýn 1 lžička
- hrubozrná sůl 1 lžička
- olej 1 lžička
Doba přípravy: 140 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Marináda: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a oleje.
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou. Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.
Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče. Do výpeku z pánve přidáme na kostky orestovanou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny.
Po hodině pečení maso otočíme. Po upečení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí.
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou. Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.
Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče. Do výpeku z pánve přidáme na kostky orestovanou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny.
Po hodině pečení maso otočíme. Po upečení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí.
Poznámka:
Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.Podobné recepty
- » Kančí plecko na houbách
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 11x) - » Kančí plec se šípkovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kančí medailonky
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 67x) - » Kančí žebro na cibuli a slanině
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 45x) - » Kančí ragú
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 12x) - » Kančí žebírko po myslivecku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 21x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017433) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316290) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237925) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234571) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131891) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy