Kančí plec na smetaně

Kategorie: Maso

Autor:

Kančí plec na smetaně

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Marináda: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a oleje.
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou. Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.
Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče. Do výpeku z pánve přidáme na kostky orestovanou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny.
Po hodině pečení maso otočíme. Po upečení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí.

Poznámka:

Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist