Krkovička ze selete a brambory s ricottou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřová krkovice 6 plátek
- směs koření 1 lžička
- slunečnicový olej 1 dl
- jarní cibulka 1 ks
- cibule 2 ks
- česnek 1 ks
- hladké mouky 1 lžíce
- ricotta 250 g
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřové krkovičky s kostí vydatně z obou stran potřeme vyrobenou směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky a červené papriky smíchané s 1 dl slunečnicového oleje. Potřené plátky krkovičky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne.
Po uležení maso v pánvi velmi zprudka opečeme z obou stran a přendáme do připraveného pekáče, na jehož dno jsme pokladli na hrubší kusy nakrájené cibule. Podlijeme výpekem z pánve, který předtím podlijeme asi 3 dl horké vody. Pečeme na střední teplotu přikryté cca 60 minut, dokud maso není lahodně měkké a velmi snadno se odděluje od kosti. Poté co je maso již hotové necháme dopéct do barvy bez pokličky asi 10 minut, ale poctivě při tom přeléváme výpekem.
Maso vyjmeme a z výpeku a propasírované upečené cibule vytvoříme lahodnou omáčku – není, ji potřeba mnoho slouží jen k dochucení pokrmu – není jeho hlavní částí.
Přílohou jsou pečené nové brambory, které si dobře očistíme, lehce povaříme vcelku v osolené vodě asi 10 minut. Následně je překrojíme podélně na půlky a poklademe směsí ricotty do které jsme vmíchali utřený čerstvý nový česnek (celá palice) se solí a trochou na jemno pokrájené mladé cibulky. Klademe vrstvu cca 1,5 cm vysokou a zapékáme na plechu v troubě cca 20 minut.
Tip: Brambory na talíři ještě posypeme čerstvé pokrájenou zelenou natí mladé cibulky a podléváme na talíři trochou lahodného výpeku.
Po uležení maso v pánvi velmi zprudka opečeme z obou stran a přendáme do připraveného pekáče, na jehož dno jsme pokladli na hrubší kusy nakrájené cibule. Podlijeme výpekem z pánve, který předtím podlijeme asi 3 dl horké vody. Pečeme na střední teplotu přikryté cca 60 minut, dokud maso není lahodně měkké a velmi snadno se odděluje od kosti. Poté co je maso již hotové necháme dopéct do barvy bez pokličky asi 10 minut, ale poctivě při tom přeléváme výpekem.
Maso vyjmeme a z výpeku a propasírované upečené cibule vytvoříme lahodnou omáčku – není, ji potřeba mnoho slouží jen k dochucení pokrmu – není jeho hlavní částí.
Přílohou jsou pečené nové brambory, které si dobře očistíme, lehce povaříme vcelku v osolené vodě asi 10 minut. Následně je překrojíme podélně na půlky a poklademe směsí ricotty do které jsme vmíchali utřený čerstvý nový česnek (celá palice) se solí a trochou na jemno pokrájené mladé cibulky. Klademe vrstvu cca 1,5 cm vysokou a zapékáme na plechu v troubě cca 20 minut.
Tip: Brambory na talíři ještě posypeme čerstvé pokrájenou zelenou natí mladé cibulky a podléváme na talíři trochou lahodného výpeku.
Poznámka:
vepřová krkovice i s kostí ze seletečesnek - 1 čerstvá palice
dle chuti můžeme ještě přisolit a připepřit
Podobné recepty
- » Marinovaná krkovička
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 63x) - » Pomalu pečená krkovička
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Grilovaná krkovička IV.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Grilovaná krkovička v pivní marinádě
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Marinovaná krkovička na grilu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Minutková krkovička
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 14x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316446) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237957) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234731) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy