Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- žraločí steak 4 ks
- cuketa 1 ks
- mrkev 1 ks
- celer 1 ks
- brambory 6 ks
- listové těsto 1 balíček
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso:
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
Příloha:
Cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý estragon rozvaříme a rozmixujeme. Ze žloutků a vývarů vyšleháme v páře holandskou omáčku a zjemníme máslem nebo ji připravíme z holandské omáčky od firmy Knorr, u které máme jistotu že se nesrazí. Do této omáčky vmícháme redukci šalotky, octa a vína.
Příloha:
Cuketu, mrkev, celer a brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě, přecedíme a prohodíme na másle. Polovinu si necháme zvlášť a druhou polovinu smícháme se sekanou petrželovou natí a vejcem. Zabalíme do slabého listového těsta a upečeme jako zeleninový závin. Zbylou polovinu zeleniny prohřejeme a podáváme ve tvaru hnízda.
Podobné recepty
- » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 367x) - » Candát pečený na másle
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 44x) - » Pečený divočák
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 61x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Mořský vlk pečený v alobalu na grilu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Pečený bůček na asijský způsob
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 31x) - » Pečený králík
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015815) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308791) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237395) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232489) - » Couračka
(Navštívilo: 150785) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131114) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113685)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy