Kančí kýta na víně s tymiánem
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kančí kýta 800 g
- cibule 1 ks
- mrkev 200 g
- řapikatý celer 150 g
- sádlo 2 lžíce
- pepř 6 kulička
- nové koření 4 kulička
- bobkový list 4 ks
- červené víno 400 ml
- hladká mouka 40 g
- rybízový džem 1 lžíce
- Na marinádu
- olej 60 ml
- červené víno 200 ml
- česnek 2 stroužek
- jalovcové bobule 6 ks
- bobkový list 2 ks
- tymián 2 snítka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.
Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.
Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.
Podobné recepty
- » Kančí kýta v šípkové omáčce
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 16x) - » Kančí kýta s brusinkovou omáčkou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Sušená kančí kýta s brusinkovou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kančí medailonky
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 67x) - » Kančí žebro na cibuli a slanině
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 45x) - » Kančí ragú
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 12x) - » Kančí žebírko po myslivecku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 21x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017456) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316409) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237939) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234708) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131935) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113949)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy