Pečené selátko se šampaňským zelím

Kategorie: Maso

Autor:

Pečené selátko se šampaňským zelím

Suroviny

Porce: 1 + –
  • sele 1 ks
  • uzené slaniny 300 g
  • pivo 1 l
  • Na šampaňské zelí
  • zelí 2 kg
  • cibule 3 ks
  • šampaňské 1 lahev
  • sádlo 3 lžíce

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Maďarsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Celé selátko důkladně omyjeme ve studené vodě a dosucha utřeme čistou utěrkou, zevnitř selátko dobře osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, tymiánem, kmínem a oreganem
2. Celé sele položíme na pekáč a potřeme slaninou namočenou v pivě
3. Pečeme v troubě asi 3 hodiny dokřupava, za stálého potírání výpekem a občasného přelévání pivem
4. Selátko servírujeme s opečenými brambory a šampaňským zelím.

Poznámka:

V celku upečené selátko o váze 8-10 kg, servírované s bramborami a šampaňským zelím. Originální název: Ropogós malacsült pezsgőskáposztával
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist