Tuňák v pepři

Kategorie: Maso

Autor:

Tuňák v pepři

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte kolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu.
Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany - měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý.
Vyjměte, nechte 1 minutu stát a pak ostrým nožem nakrájejte na asi 2 cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.

Poznámka:

tuňák - 4 ks po 150 - 200 g
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist