Jehněčí kýta na zelenině

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí kýta  na zelenině

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 95 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Slaninu a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli, pórek a česnek na jemné plátky, rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky
2. V mělkém kastrolku zpěníme na rozehřátém másle a oleji slaninu a cibuli
3. Přidáme pórek a mrkev, pak jehněčí kýtu, rajčata, mletý pepř, sůl, svazeček bylinek, trochu vývaru a přihřejeme k varu
4. Vše pokryjeme pergamenovým papírem (alobalem) pomaštěným máslem, dáme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka
5. Deset minut před dopečením papír (alobal) sundáme, maso posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou a ještě pečeme několik minut
6. Před podáváním sebereme ze šťávy část tuku a maso naporcujeme na jednotlivé plátky.

Poznámka:

snítka tymiánu a petrželky svázané nití
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist