Baby krůta s hráškovou nádivkou

Kategorie: Maso

Autor:

Baby krůta s hráškovou nádivkou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Mražený hrášek přelijeme horkou vodou, necháme 5 minut odstát. pak cedíme a necháme okapat
2. Do mísy dáme na kostky nakrájené rohlíky, zakapeme je mlékem, přidáme žloutky, hrášek, oloupané utřené stroužky česneku, promícháme, dochutíme solí, mletým pepřem, špetkou muškátového květu a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Očištěné krůty necháme 1 hodinu před pečením odstát v pokojové teplotě, osolíme je, pořádně potřeme rozpuštěným máslem, nádivkou naplníme břišní dutiny a volnou kůži přetáhneme přes dutiny a spojíme párátkem
4. Každou krůtu dáme do samostatného pekáčku, přidáme zbylou nádivku, podlijeme horkou vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 20 minut, potom teplotu snížíme na 160 °C a zakryté alobalem pečeme dalších 90 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, na závěrečných 20 minut odstraníme alobal a při 190 °C dopečeme dozlatova.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist