Klatovská roláda s krocana

Kategorie: Maso

Autor:

Klatovská roláda s krocana

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 4 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Nejprve si připravíme náplň do rolády; mleté maso promícháme s 1 ks vejcem, mlékem a moukou, dochutíme pepřem, muškátovým květem a solí, vše dobře promícháme
2. Maso vykostíme, opereme a rozřízneme na jeden celistvý plát, který naklepeme, osolíme a pak potřeme připravenou masovou náplní
3. Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupané nakrájíme na kostičky, ty rozprostřeme na náplň
4. Plát masa zarolujeme, převážeme tenkým provázkem, aby se roláda při pečení držela tvar, vložíme ji na pekáč
5. Maso osolíme, potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, při pečení roládu občas podléváme horkou vodou a přeléváme šťávou z výpeku
6. Z upečené rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky a můžeme servírovat.

Poznámka:

s krocana použijeme nejlépe prsa, s kterých se dá dobře udělat velký plát. mleté maso namícháme 1:1 vepřové a hovězí
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist