Nakládané hovězí
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí hrudi 2 kg
- led 800 g
- sůl 1 šálek
- hnědý cukr 1.2 hrnek
- ledek 2 lžíce
- semeno hořtice 1 lžička
- pepř 1 lžička
- mletý zázvor 1.2 lžička
- jalovec 12 kulička
- nové koření 8 kulička
- česnek 8 stroužek
- bobkový list 2 ks
- celá skořice 1 ks
- mrkev 1 ks
- celerový stonek 1 ks
- cibule 1 ks
- voda 2 l
Doba přípravy: 220 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Syrové
Země: Velká Británie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do velkého hrnce o objemu kolem 6-8 litrů nalijeme vodu, přidáme sůl, cukr, ledek, skořici, hořčičná semínka, pepř, hřebíček, nové koření, bobule jalovce, bobkový list a zázvor, přivedeme k varu a zprudka vaříme, dokud se sůl a cukr nerozpustí
2. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a nasypeme do něj kostky ledu, mícháme, dokud se led úplně nerozpustí
3. Jakmile se ochladí, umístěte do roztoku maso a necháme ho ležet v roztoku v lednici 10 dnů zaklopené, denně kontrolujte, abyste se ujistili, že je hovězí zcela ponořeno, vždy roztok promícháme
4. Po 10 dnech maso vytáhneme z nálevu a dobře opláchneme pod studenou vodou
5. Hovězí dáme do nového hrnce, přidáme cibuli, mrkev a celer, vše zalijeme vodou, aby bylo maso dostatečně potopené, vodu přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme na co nejmenší a maso dusíme 2,5 až 3 hodiny
6. Hovězí vytáhneme z hrnce a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
2. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a nasypeme do něj kostky ledu, mícháme, dokud se led úplně nerozpustí
3. Jakmile se ochladí, umístěte do roztoku maso a necháme ho ležet v roztoku v lednici 10 dnů zaklopené, denně kontrolujte, abyste se ujistili, že je hovězí zcela ponořeno, vždy roztok promícháme
4. Po 10 dnech maso vytáhneme z nálevu a dobře opláchneme pod studenou vodou
5. Hovězí dáme do nového hrnce, přidáme cibuli, mrkev a celer, vše zalijeme vodou, aby bylo maso dostatečně potopené, vodu přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme na co nejmenší a maso dusíme 2,5 až 3 hodiny
6. Hovězí vytáhneme z hrnce a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
Poznámka:
Originální název tohoto receptu je Corned Beef, tedy v překladu hovězí v konzervě. Jedná se však o 10 dnů nakládané hovězí v kořeněném nálevu, pak 2-3 hodiny povařené doměkka. Za 2 světové války bylo ve Velké Británii distribuováno právě v konzervách, také proto ten název.Podobné recepty
- » Nakládané kuřecí maso
(Hodnocení: 1.49 - hlasovalo 90x) - » Nakládané papriky plněné zelím
(Hodnocení: 1.31 - hlasovalo 36x) - » Nakládané chilli papričky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 16x) - » Nakládané vepřové kotlety
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Nakládané pečené vepřové koleno
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Nakládané žampiony
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 10x) - » Nakládané papriky plněné zelím
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 12x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308001) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy