Nakládané hovězí

Kategorie: Maso

Autor:

Nakládané hovězí

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 220 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Syrové

Země: Velká Británie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do velkého hrnce o objemu kolem 6-8 litrů nalijeme vodu, přidáme sůl, cukr, ledek, skořici, hořčičná semínka, pepř, hřebíček, nové koření, bobule jalovce, bobkový list a zázvor, přivedeme k varu a zprudka vaříme, dokud se sůl a cukr nerozpustí
2. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a nasypeme do něj kostky ledu, mícháme, dokud se led úplně nerozpustí
3. Jakmile se ochladí, umístěte do roztoku maso a necháme ho ležet v roztoku v lednici 10 dnů zaklopené, denně kontrolujte, abyste se ujistili, že je hovězí zcela ponořeno, vždy roztok promícháme
4. Po 10 dnech maso vytáhneme z nálevu a dobře opláchneme pod studenou vodou
5. Hovězí dáme do nového hrnce, přidáme cibuli, mrkev a celer, vše zalijeme vodou, aby bylo maso dostatečně potopené, vodu přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme na co nejmenší a maso dusíme 2,5 až 3 hodiny
6. Hovězí vytáhneme z hrnce a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.

Poznámka:

Originální název tohoto receptu je Corned Beef, tedy v překladu hovězí v konzervě. Jedná se však o 10 dnů nakládané hovězí v kořeněném nálevu, pak 2-3 hodiny povařené doměkka. Za 2 světové války bylo ve Velké Británii distribuováno právě v konzervách, také proto ten název.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist