Husa à la klasika

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 7 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Husu omyjeme, očistíme a vyjmeme vnitřní sádlo. To položíme na dno pekáče. Husu uvnitř i na povrchu dostatečně osolíme a potřeme drceným kmínem.

Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme při 200 °C. Po půlhodině ji otočíme a pečeme dalších 30 minut přikrytou. Průběžně podléváme horkou vodou a potíráme vypečenou šťávou. Husu propichujeme, aby vytékal tuk, který odebíráme. Po hodině pekáč odkryjeme a pečeme další půl hodiny. Na poslední půlhodinu husu obrátíme prsíčky dolů a za občasného podlévání tvoříme křupavou kůrčičku.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist