Těch 1 200 minut se mi zdá poněkud hodně, neí to překlep???
Gróbská pečená husa
Kategorie: Maso
Autor: kuchtik.honza
Suroviny
- Husa - mladá 1 ks
- Smetana na šlehání 100 ml
- Sůl 6 špetka
- Kmín 4 špetka
Doba přípravy: 980 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Slovensko
Počet porcí: 4
Postup:
Mladou husu před pečením pořádně prosolíme( i zevnitř) a okmínujeme. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlévání pečeme na středním plamení doměkka.
Když je husa měkká, tak sádlo slijeme(můžeme jej použít později na omaštění lokší nebo na další použití(na pečivo, k přípravě dalších pokrmů)) a 2-3 x husu během pečení potřeme smetanou na šlehání. Husa tím dostane výbornou chuť a krásnou barvu.
Po dopečení rozporcujeme. Podáváme s lokšemi a ze zelím nebo s knedlíky.
Diskuze
Myslím, že to nebude až tak velký překlep. Je to doba přípravy. 6 hodin před pečením nasolení a okmínování(240 minut) a zbytek pečení.
My když pečeme doma husu nebo kachnu, tak ji dáme na 80-90°C, když jdeme v noci spát a před 30 minut před obědem teplotu zvýšíme na 200°C, aby se vytvořila kůrčička na povrchu. 1200 minut bych nepsala, ale tak 960 minut.
Podobné recepty
- » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Pečená kuřecí stehna na česneku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x) - » Kuřecí stehýnka pečená v remosce
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 41x) - » Pečená uzená žebírka
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 18x) - » Marinovaná pečená vepřová žebra
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 41x) - » Pečená srnčí panenka
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 53x) - » Pomalu pečená krkovička
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003733) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255464) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232802) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213466) - » Couračka
(Navštívilo: 150228) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122886) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110631)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy