Pečená husa

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěnou husu omyjeme, sádlo z břicha vyjmeme, husu posolíme a pokmínujeme na povrchu i uvnitř. Vyjmuté sádlo nakrájíme a na pekáči rozškvaříme. Pak do něj vložíme husu, podlijeme vodou a pečeme v nepříliš horké troubě 2-3 hodiny. Během pečení husu podléváme vypečenou šťávou, podle potřeby i vodou a sbíráme vypečené sádlo, aby se nepřipalovalo. Můžeme propíchat vidličkou kůži stehnech a bocích – sádlo bude lépe vytékat. Občas husu obrátíme, ale nakonec ji dopečeme prsíčky nahoru. Husa musí být upečená dozlatova, aby byla kůžička křupavá. Pečenou husu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji, vypečenou šťávu z pekáče slijeme, pekáč vypláchneme trochou horké vody, přidáme ji do šťávy a dobře povaříme a zahustíme 2 lžíčkami hladké mouky. Šťávu s moukou ještě 2 minut provaříme a můžeme podávat.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist