Selátko pečené

Kategorie: Maso

Autor:

Selátko pečené

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Selátko rozřízneme jen na bříšku, vykucháme je, uvnitř dobře vypereme, osolíme a okmínujeme. Naplníme ho houskami, sešijeme, prostrčíme velkou železnou špejlí od rypáčku až k ocásku a přední nožičky mu zmáčkneme. Dno velkého hlubokého pekáče vymastíme slaninou nebo máslem, na něj položíme mřížku nebo čisté vařečky a na to dáme sele hlavou dolů, aby velká špejle sahala přes okraj pekáče. Pekáč dáme do předehřáté trouby, maso podlijeme horkou vodou a během pečení ho potíráme pivem. Když ouška i ocásek zčervenají, pokryjeme je pomaštěným kornoutkem. Potom je obrátíme a u hlavičky dobře propečeme, protože tam je nejtučnější. Pokud by se během pečení na kůži utvořily puchýřky, tak je propíchneme, aby kůžička zůstala hladká. Selátko pečeme přibližně 2 hodiny. Na mísu ho nakrájíme tak, aby vypadalo jako celé a zdobíme je citronem a polijeme vypečenou šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist