Dušené králičí stehna s houbami

Kategorie: Maso

Autor:

Dušené králičí stehna s houbami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • králičí stehna 4 ks
  • hříbky malé 250 g
  • šalotky malé 150 g
  • slanina 80 g
  • vývar 500 ml
  • portské víno 100 ml
  • olivový olej 4 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • rajský protlak 2 lžíce
  • mletá paprika 1 lžíce
  • mleté divoké koření 1.2 lžíce

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Houby očistíme, šalotku oloupeme a slaninu nakrájíme na klínky
2. Králičí stehna odblaníme, opláchneme, rozdělíme v kloubu na menší části, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, v kastrolu na polovině rozehřátého oleje zprudka ze všech stran opečeme a vyjmeme
3. Do kastrolu přidáme zbylý olej, vložíme celé houby i šalotky, koření a chvíli opékáme, pak přidáme protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme 400 ml vývaru, dobře promícháme, vložíme zpět opečené maso a přikryté dusíme doměkka za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání vývarem
4. V polovině dušení přilijeme sherry nebo víno a nakonec šťávu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist