Australská jehněčí kýta na rozmarýnu
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- jehněčí kýta 2 kg
- česnek 6 stroužek
- olej 1.3 hrnek
- citrónová š'ťáva 1.3 hrnek
- citrónová kůra 1 lžíce
- rajčatová pasta 1 lžíce
- nahrubo roztlučený pepř 1 lžíce
- francouzká hořčice 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- tymián 2 lžíce
- rozmarýn 1.4 hrnek
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Austrálie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nakrájet česnek na klínky. Nožíkem naříznout do masa šikmé malé otvory a zastrkat do nich česnek. Položit maso na hlubší zapékací mísu a osolit ze všech stran.
V misce našlehat metlou olej, kůru, šťávu, pastu, pepř, hořčici a cukr do zhoustnutí. Pomazat maso jednou třetinou olejové směsi a dát do předehřáté trouby na 180°C. na 10min.
Pomazat maso polovinou zbývající směsi a péct dalších 10 min. Pomazat zbytek směsi na maso a posypat tymiánem.
Snížit teplotu na 160°C a péct po 1 hodinu. Posypat maso rozmarýnem a péct dalších 15–30 min. Po celou dobu pečení, sem tam polívat maso vzniklou šťávou.
V misce našlehat metlou olej, kůru, šťávu, pastu, pepř, hořčici a cukr do zhoustnutí. Pomazat maso jednou třetinou olejové směsi a dát do předehřáté trouby na 180°C. na 10min.
Pomazat maso polovinou zbývající směsi a péct dalších 10 min. Pomazat zbytek směsi na maso a posypat tymiánem.
Snížit teplotu na 160°C a péct po 1 hodinu. Posypat maso rozmarýnem a péct dalších 15–30 min. Po celou dobu pečení, sem tam polívat maso vzniklou šťávou.
Poznámka:
tzmián a rozmarýn čerstvě nasekanýpepř dlre chuti jednu až jednu a čtvrt lžíce
Podobné recepty
- » Australská čokoládová buchta z červené řepy
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Australská křidélka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307959) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy