Steak Ema s krémovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Steak Ema s krémovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kvalitní hovězí svíčková ( 4 vysoké steaky po 250g ) 1 kg
  • Olivový olej 100 ml
  • Sůl a pepř - dle chuti 3 špetka
  • Větvičky tymiánu 4 ks
  • Šalotky 3 ks
  • Větvičky rozmarýnu 2 ks
  • Nové koření 1 lžička
  • Koňak 75 ml
  • Smetana na šlehání 33% 200 ml
  • Demi-glace silný vývar z telecích kostí, dá se koupit i hotový 200 ml
  • Máslo 80 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Steaky potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte tymiánovými lístečky. Budete potřebovat 2 pánve, které rozehřejete na středním ohni. Na první pánev vložte steaky a restujte 6 až 7 minut z každé strany při středním plameni na ,,medium´´. Hotové steaky nechte odpočinout v teple, popřípadě nechte dojít v troubě. Na druhou rozehřátou pánev nalijte trochu oleje, přidejte šalotku, očištěný rozmarýn a nové koření a lehce promíchejte. Když šalotka zezlátne a rozmarýn se rozvoní, sundejte pánvičku z plamene, přilijte koňak a dejte zpět na oheň - pozor na šlehající plameny. Pak přidejte po částech smetanu a demi-glace a vařte asi 3 minuty. Když je omáčka provařená, přelijte ji do vhodné nádoby a ručním mixérem rozmixujte a ještě proceďte přes sítko. Vlijte zpět na pánvičku, přidejte máslo a míchejte do rozpuštění. Steaky podávejte s jemnou bramborovou kaší a připravenou koňakovou omáčkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist