Kapr v bylinkách
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Očištěné kapří filety 800 g
- Citron 1 ks
- Bylinky ( rozmarýn, tymián, šalvěj ) 1 svazek
- Česnek 2 stroužek
- Máslo 100 g
- Bílé víno 4 lžíce
- Rybí nebo drůbeží vývar 4 lžíce
- Drcený pepř - dle chuti 2 špetka
- Drcený kmín 1 špetka
- Sůl - dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rybí filety omyjeme pod tekoucí vodou a otřeme vlhkým ubrouskem. Z citronu vymačkáme šťávu. Porce ryby potřeme ze všech stran citronovou šťávou, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
Bylinky omyjeme, osušíme a z poloviny dávky otrháme lístky, které nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Rybí filety potřeme utřeným česnekem, osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a nasekanými bylinkami a naskládáme je do máslem vymazaného pekáčku. Zbylé bylinky rozprostřeme do pekáče kolem filetů. Rybu podlijeme vínem a na každou porci filetu položíme tenký plátek másla. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na
180–190 °C asi 25 minut. Během pečení porce přeléváme výpekem a podléváme vývarem.
Nakonec alobal odkryjeme a dopékáme asi 8–10 minut. Zhruba pět minut před koncem pečení necháme v pekáčku rozpustit zbylé máslo. Rybu podáváme s teplým bramborovým salátem.
Bylinky omyjeme, osušíme a z poloviny dávky otrháme lístky, které nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Rybí filety potřeme utřeným česnekem, osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a nasekanými bylinkami a naskládáme je do máslem vymazaného pekáčku. Zbylé bylinky rozprostřeme do pekáče kolem filetů. Rybu podlijeme vínem a na každou porci filetu položíme tenký plátek másla. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na
180–190 °C asi 25 minut. Během pečení porce přeléváme výpekem a podléváme vývarem.
Nakonec alobal odkryjeme a dopékáme asi 8–10 minut. Zhruba pět minut před koncem pečení necháme v pekáčku rozpustit zbylé máslo. Rybu podáváme s teplým bramborovým salátem.
Podobné recepty
- » Kapr pečený na másle
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Rybí salát z kapra
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Obalovaný kapr
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Kapr dušený v zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tatarský biftek z kapra
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Kapr v křupavém kabátku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kapr (nebo jiná ryba) v aspiku
(Hodnocení: 2.8 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316450) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234751) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy