Pečené vykoštěné kuře s žemlovou nádivkou
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Kuře celé 1 ks
- Cibule 0.5 ks
- Máslo 2 lžíce
- Moravské uzené maso - plátky 100 g
- Pečivo starší 2 ks
- Vejce 2 ks
- Petrželová nať 1 hrst
- Sůl 2 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Polotučné mléko 150 ml
- Tymián 2 snítka
- Voda 0.5 hrnek
- Kořenová zelenina 300 g
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Žemlová nádivka: Najemno nakrájenou cibuli krátce orestujeme na 1 lžíci másla. Poté přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso. Orestovanou směs zalijeme mlékem a necháme krátce povařit. Ve větší míse smícháme na kostičky nakrájené pečivo, vejce a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a přidáme orestované Moravské uzené s cibulí. Vše promícháme a necháme odležet 10-15 minut.
Kuře:
Kuře omyjeme a začneme vykosťovat tak, abychom neporušili kůži. Nejdřív odřízneme křídla. Poté kuře otočíme a nařízneme na zádech od biskupa po krk. Ostrým nožem seřezáváme maso od kostí směrem k prsům až ke hrudní kosti. Celá kostra se poté pěkně oddělí. Můžeme ji snadno vyjmout. Odřízneme přebytečnou kůži a vykostíme ještě horní stehna. Necháme pouze spodní stehenní kosti. Kuře zevnitř osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Maso zabalíme a otočíme. Získáme tvar kuřete, jaký jsme měli před vykostěním. Aby se nerozpadlo, obalíme ho tenkým proužkem alobalu a dáme opatrně do pekáče. Na kuře položíme zbytek másla a přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Nakonec posypeme čerstvým tymiánem, osolíme a podlijeme vodou. Kuře pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 190°C a poté asi hodinu při 160°C.
Upečené kuře naporcujeme. Podáváme se zeleninou a výpekem.
Kuře:
Kuře omyjeme a začneme vykosťovat tak, abychom neporušili kůži. Nejdřív odřízneme křídla. Poté kuře otočíme a nařízneme na zádech od biskupa po krk. Ostrým nožem seřezáváme maso od kostí směrem k prsům až ke hrudní kosti. Celá kostra se poté pěkně oddělí. Můžeme ji snadno vyjmout. Odřízneme přebytečnou kůži a vykostíme ještě horní stehna. Necháme pouze spodní stehenní kosti. Kuře zevnitř osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Maso zabalíme a otočíme. Získáme tvar kuřete, jaký jsme měli před vykostěním. Aby se nerozpadlo, obalíme ho tenkým proužkem alobalu a dáme opatrně do pekáče. Na kuře položíme zbytek másla a přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Nakonec posypeme čerstvým tymiánem, osolíme a podlijeme vodou. Kuře pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 190°C a poté asi hodinu při 160°C.
Upečené kuře naporcujeme. Podáváme se zeleninou a výpekem.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 57x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Zapečené strouhané brambory
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017472) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316523) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237966) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234827) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131991) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113957)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy