Pečené vykoštěné kuře s žemlovou nádivkou

Kategorie: Maso

Autor:

Pečené vykoštěné kuře s žemlovou nádivkou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žemlová nádivka: Najemno nakrájenou cibuli krátce orestujeme na 1 lžíci másla. Poté přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso. Orestovanou směs zalijeme mlékem a necháme krátce povařit. Ve větší míse smícháme na kostičky nakrájené pečivo, vejce a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a přidáme orestované Moravské uzené s cibulí. Vše promícháme a necháme odležet 10-15 minut.

Kuře:
Kuře omyjeme a začneme vykosťovat tak, abychom neporušili kůži. Nejdřív odřízneme křídla. Poté kuře otočíme a nařízneme na zádech od biskupa po krk. Ostrým nožem seřezáváme maso od kostí směrem k prsům až ke hrudní kosti. Celá kostra se poté pěkně oddělí. Můžeme ji snadno vyjmout. Odřízneme přebytečnou kůži a vykostíme ještě horní stehna. Necháme pouze spodní stehenní kosti. Kuře zevnitř osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Maso zabalíme a otočíme. Získáme tvar kuřete, jaký jsme měli před vykostěním. Aby se nerozpadlo, obalíme ho tenkým proužkem alobalu a dáme opatrně do pekáče. Na kuře položíme zbytek másla a přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Nakonec posypeme čerstvým tymiánem, osolíme a podlijeme vodou. Kuře pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 190°C a poté asi hodinu při 160°C.
Upečené kuře naporcujeme. Podáváme se zeleninou a výpekem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist