Zapékaná zmrzlina

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Zapékaná zmrzlina

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Ořechové muffiny 4 ks
  • Malé kopečky čokoládové zmrzliny 4 ks
  • Bílky 2 ks
  • Čokoládová drť 2 lžíce
  • Moučkový cukr 1 lžíce
  • Několik kapek citronové šťávy 6 ks

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Muffiny vyjmeme z papírových košíčků a odkrojíme jim spodní rovnou část. Vypuklou část vydlabeme a do každé vložíme kopeček zmrzliny. Muffiny opět zakryjeme odříznutými spodky a necháme je v mrazničce ztuhnout. Mezitím vyšleháme z bílků a citronové šťávy tuhý sníh a po částech do něj zašleháme moučkový cukr, až je sníh lesklý. Ztuhlé muffiny položíme na plech vyložený pečícím papírem, lžící na ně rozdělíme sníh a posypeme ho čokoládovou drtí. Muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a rychle je zapečeme asi 2 minuty. Když sníh na povrchu zezlátne, muffiny vyjmeme a ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist