Jahodovorebarborový džem
Kategorie: Chuťovky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Rebarbora 1360 g
- Citrony 2 ks
- Krupicový cukr 1200 g
- Jahody 1360 g
- Jablka, každé pokrájené na plátky i ze slupkou, zbavená jadřinců 3 ks
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 13
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do lednice. Rovněž jahody dejte do mísy ( ty největší můžete překrojit ), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2. Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - získat byste měli 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek ( přirozený zdroj pektinu ) a přiveďte k varu. Vařte, dokud jablka lehce nepropíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidejte kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezshoustne, tedy zhruba 45-55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.
2. Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - získat byste měli 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek ( přirozený zdroj pektinu ) a přiveďte k varu. Vařte, dokud jablka lehce nepropíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidejte kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezshoustne, tedy zhruba 45-55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.
Poznámka:
Na 4-5 litrů džemuOdležení přes noc
Podobné recepty
- » Džem ze žlutých blum
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Domácí džem z rebarbory a banánů
(Hodnocení: 1.11 - hlasovalo 9x) - » Listové těsto s třešňovým džemem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Třešňový džem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Jahodový džem s vanilkou či mátou
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Banánový džem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Džem s angreštu, kiwi a jablek
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308346) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232254) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy