Jahodovorebarborový džem

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Jahodovorebarborový džem

Suroviny

Porce: 13 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 13

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do lednice. Rovněž jahody dejte do mísy ( ty největší můžete překrojit ), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.

2. Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - získat byste měli 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek ( přirozený zdroj pektinu ) a přiveďte k varu. Vařte, dokud jablka lehce nepropíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidejte kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezshoustne, tedy zhruba 45-55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.

Poznámka:

Na 4-5 litrů džemu
Odležení přes noc
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist