Banánový džem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Banánový džem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • banány 850 g
  • šťáva s grapefruitu 150 ml
  • vody 1.8 l
  • Dr. Oetker GELFIX Klasik 1:1 1 balení
  • cukr krupice 1 kg
  • rum 4 lžíce

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1.) Oloupané banány nakrájíme na malé kousky a rozmačkáme vidličkou. Přilijeme šťávu z grapefruitu a vodu a vše důkladně promícháme.
2.) Přidáme Gelfix smíchaný s cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme asi 3 minuty.
3.) Poté odstavíme džem z vařiče a přimícháme 4 lžíce rumu. Ihned plníme do připravených sklenic.

Poznámka:

recept na 4 sklenice po 350 ml
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist