Černorybízovo-malinová marmeláda

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Černorybízovo-malinová marmeláda

Suroviny

Porce: 6 + –
  • černý rybíz 8 hrnek
  • maliny 6 hrnek
  • cukr 3 hrnek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Rybíz properte pod tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, přilijte třetinu hrnku vody, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud všechny kuličky nepopraskají.

2
Propasírujte rybízovou kaši přes síto. Zbylé slupky a semínka už potřebovat nebudete. Hladké pyré přelijte zpět do hrnce.

3
Omyjte maliny a nechte okapat. Nasypte je do hrnce s rybízem. Přidejte cukr a za neustálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, až směs zhoustne a začne želírovat. Poznáte to jednoduše: Na talířek naneste lžíci marmelády a nechte vychladnout.

4
Odstavte z ohně. Seberte lžící pěnu, která se vytvořila na povrchu, a vyhoďte ji. Marmeládu nalijte do sklenic, zavíčkujte je, otočte dnem vzhůru a nechte tak do druhého dne, nebo je ponořte do vroucí vody v zavařovacím hrnci a 5 minut povařte.

5
PRIMA TIP: Do marmelády můžete také použít polovinu dávky červeného a polovinu černého rybízu.

Poznámka:

šest porcí ´šest sklenic
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist