Pěna z kachních jater se želatinou z manga a balzamikovým krémem
Kategorie: Chuťovky
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Foie gras mi cuit 75 g
- Smetana ke šlehání 200 g
- Lanýž 1 ks
- Pepř, sůl 1 špetka
- Mango 1 ks
- Želatina 1 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Smetanu, játra pokrájená na kousky, sůl, pepř a trochu nastrouhaného lanýže dáme vařit na mírný oheň několik minut. Mícháme, aby se nám játra co nejvíce rozpustila.
Směs rozmixujeme tyčovým mixérem a přelijeme ji do jiné nádoby přes husté síto. Necháme vychladit 4–5 hodin v lednici, nejlépe přes noc.
Vychladlou směs vyšleháme dotuha. Naplníme jednotlivé nádobky a dáme do lednice. Mezitím si namočíme želatinu do studené vody.
Mango si oloupeme a rozmixujeme na jemnou kaši (je-li kyselé, přisladíme).
V jedné lžíci horké vody rozpustíme plátek nabobtnané želatiny, kterou zamícháme do rozmixovaného manga.
Navrch každé nádobky s játrovou pěnou rozdělíme mango a dáme na 2–3 hodiny ztuhnout do lednice.
Před podáváním necháme pěnu alespoň 10 minut odstát při pokojové teplotě, aby se nám rozvinuly všechny chutě a dozdobíme balzamikovým krémem.
Směs rozmixujeme tyčovým mixérem a přelijeme ji do jiné nádoby přes husté síto. Necháme vychladit 4–5 hodin v lednici, nejlépe přes noc.
Vychladlou směs vyšleháme dotuha. Naplníme jednotlivé nádobky a dáme do lednice. Mezitím si namočíme želatinu do studené vody.
Mango si oloupeme a rozmixujeme na jemnou kaši (je-li kyselé, přisladíme).
V jedné lžíci horké vody rozpustíme plátek nabobtnané želatiny, kterou zamícháme do rozmixovaného manga.
Navrch každé nádobky s játrovou pěnou rozdělíme mango a dáme na 2–3 hodiny ztuhnout do lednice.
Před podáváním necháme pěnu alespoň 10 minut odstát při pokojové teplotě, aby se nám rozvinuly všechny chutě a dozdobíme balzamikovým krémem.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Fusilli s kuřecím masem a špenátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 18x) - » Čabajská pěna
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Kuřecí rolky se špenátem
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 14x) - » Uzené maso se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy