Roláda se zeleninovým salátem

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Roláda se zeleninovým salátem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse ušleháme tuhý sníh z bílků, vlijeme do něj žloutky a lehce několikrát zamícháme. Přidáme prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí a opatrně promícháme.
Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C maximálně 8 minut tak, aby těsto bylo z obou stran upečeno do zlatova. Po upečení položíme na horký plát těsta mokrou utěrku a necháme vychladnout (plát zůstane vláčný a nebude se pak při rolování lámat).
Želatinu dáme do větší mísy, přilijeme 4 lžíce studené vody, po 5 minutách dáme na 15 až 20 sekund rozpustit do mikrovlnné trouby a smícháme s Majonézou Hellmann´s Light (je potřeba, aby měla pokojovou teplotu). Lehce osolíme, opepříme a osladíme.
Uvařené brambory, mrkev a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, cibulku na jemno a spolu s hráškem přidáme do mísy k majonéze.
Hotový salát dáme do lednice, po 15 minutách promícháme a naneseme na piškotový plát. Podélně srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme vychladit (nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc).
Z rolády nakrájíme výseče a ozdobíme pomazánkovým krémem a pažitkou.
Tip: Do těsta můžeme přidat strouhaný křen nebo lisovaný česnek.

Poznámka:

zelenina (brambory, mrkev, cibulka, hrášek...)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist