Slaný koláč se zeleninou a sýrem
Kategorie: Chuťovky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Na základní těsto
- Hladká mouka 200 g
- Máslo 100 g
- Vejce 1 ks
- Sůl 1 lžička
- Na náplň
- Máslo 40 g
- Cuketa 90 g
- Fazole 80 g
- Střední cibule 3 ks
- Mléko 300 ml
- Hladká mouka 20 g
- Vejce 2 ks
- Kozí sýr 100 g
- Rajčata 2 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Základní těsto:
1. Na těsto připravované v robotu vsypte mouku prosátou se solí do nádoby spolu s máslem a promixujte, až směs připomíná drobenku. Přidejte vejce a znovu mixujte, až se směs spojí v těsto. Při ruční výrobě zapracujte kousky másla do mouky prosáté se solí pomocí prstů nebo jídelního nože a pak vpracujte vejce. Těsto nehněťte příliš dlouho, bylo by tuhé. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do trouby vložte pečicí plech. Chladné těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše nebo válu, pomocí válečku je přeneste do formy a tlakem prstů jím formu vyložte. Pečlivě vymačkejte do zvlněných okrajů; přes povrch přejeďte válečkem, abyste zarovnali přečnívající okraje. Těsto propíchejte vidličkou, navrch položte list pečicího papíru (nemusí přesně kopírovat tvar formy) a vsypte do něj hrst suchých luštěnin (fazolí). Ty papír zatíží.
3. Formu položte na rozpálený pečicí plech v troubě (těsto dostane tepelný náraz a dno nebude navlhlé) a pečte 10 minut. Pak opatrně odstraňte papír s luštěninami a pečte dalších 10 minut, až je těsto jemně zlatavé.
Náplň:
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpusťte máslo a asi 5 minut na něm opékejte všechnu zeleninu. Směs pak zaprašte moukou a zalijte mlékem. Za stálého míchání vařte mírným varem asi pět minut, až vznikne hustá hladká omáčka.
2. Do omáčky přidejte vejce, promíchejte ji, osolte a opepřete. Směs vlijte do předpečené těstové ,misky‘ a posypte sýrem a rajčaty, nakrájenými na osminky.
3. Koláč pečte asi 40 minut, až jeho náplň zpevní a zezlátne. Před vyjmutím z formy nechte quiche trochu vychladnout, nejlépe na mřížce.
1. Na těsto připravované v robotu vsypte mouku prosátou se solí do nádoby spolu s máslem a promixujte, až směs připomíná drobenku. Přidejte vejce a znovu mixujte, až se směs spojí v těsto. Při ruční výrobě zapracujte kousky másla do mouky prosáté se solí pomocí prstů nebo jídelního nože a pak vpracujte vejce. Těsto nehněťte příliš dlouho, bylo by tuhé. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do trouby vložte pečicí plech. Chladné těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše nebo válu, pomocí válečku je přeneste do formy a tlakem prstů jím formu vyložte. Pečlivě vymačkejte do zvlněných okrajů; přes povrch přejeďte válečkem, abyste zarovnali přečnívající okraje. Těsto propíchejte vidličkou, navrch položte list pečicího papíru (nemusí přesně kopírovat tvar formy) a vsypte do něj hrst suchých luštěnin (fazolí). Ty papír zatíží.
3. Formu položte na rozpálený pečicí plech v troubě (těsto dostane tepelný náraz a dno nebude navlhlé) a pečte 10 minut. Pak opatrně odstraňte papír s luštěninami a pečte dalších 10 minut, až je těsto jemně zlatavé.
Náplň:
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpusťte máslo a asi 5 minut na něm opékejte všechnu zeleninu. Směs pak zaprašte moukou a zalijte mlékem. Za stálého míchání vařte mírným varem asi pět minut, až vznikne hustá hladká omáčka.
2. Do omáčky přidejte vejce, promíchejte ji, osolte a opepřete. Směs vlijte do předpečené těstové ,misky‘ a posypte sýrem a rajčaty, nakrájenými na osminky.
3. Koláč pečte asi 40 minut, až jeho náplň zpevní a zezlátne. Před vyjmutím z formy nechte quiche trochu vychladnout, nejlépe na mřížce.
Podobné recepty
- » Slaný koláč s jarní zeleninou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Slaný mrkvový koláč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nepečený slaný koláč
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Slaný koláč na italský způsob
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Slaný koláč s kuřecím masem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Slaný polentový koláč se špenátem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lotrinský slaný koláč se slaninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy