Odpalované banánky

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Odpalované banánky

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mléko s máslem a špetkou soli přiveďte k varu. Přidejte mouku, odstavte, zamíchejte a opět za stálého míchání zahřívejte ( odpalujte ), dokud nevznikne hladké spojité těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny hrnce. Nechte ho zchladnout a přendejte do mísy. Do těsta přidejte a zamíchejte postupně vejce a nakonec prášek do pečiva. Těsto naplňte do sáčku a nastříkejte na plech vyložený pečícím papírem podlouhlé tvary. Vložte do trouby předehřáté na 200 až 220 °C ( teplotu je opravdu nutné dodržet )a během prvních 7 minut nechte troubu bezpodmínečně zavřenou, jinak těsto spadne. Po 7 minutách můžete zkontrolovat a pak dopéct banánky dozlatova. Připravte krém: z mléka, tuzemáku a pudinkového prášku uvařte pudink a nechte ho zchladnout. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny a po částech do ní vešlehejte vychladlý pudink. Upečené banánky nechte úplně vychladnout, podélně je prokrojte a do každého nastříkejte krém. Přiklopte druhou polovinou, polijte rozehřátou čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout. Banánky pak uschovávejte v chladu, nejlépe v ledničce.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist