Ratatouille

Kategorie: Zdravá strava

Autor:

Ratatouille

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lilek nahrubo nakrájíme, dáme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Potom ho opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

V kastrolu rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli, zmírníme oheň a cibuli opékáme za častého míchání 10 minut.

Přidáme česnek a opékáme 2 minuty, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidáme lilek, cukety, rajčata i se šťávou, bouquet garni (tymián, petrželka, bobkový list, řapíkový celer), cukr a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zmírníme oheň na velmi slabý, kastrol přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme za občasného zamíchání 30 minut doměkka.

Hotový pokrm ochutnáme, případně přisolíme. Odstraníme z něj bouquet garni. upravíme na mísu, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist