Prekmurské brambory
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 1 ks
- mouka 1 ks
- brambory 6 ks
- kysaná smetana 1 dl
- olej 1 ks
- cibule 2 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Slovinsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a dáme je vařit do slané vody. Vody dáme přiměřeně, její hladina by se měla pohybovat asi 2 - 3 cm nad okrajem brambor.
Mezitím na oleji osmahneme cibuli. Když začne zlátnout, odstavíme ji.
Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je přímo ve vodě. Neodléváme ji! Můžeme použít i mixér. Poté vložíme rozmačkané brambory zpět nad plamen a za stálého míchání přisypáváme mouku pro zhuštění. V okamžiku, kdy je směs dostatečně tvrdá, je jídlo hotové.
Na závěr přidáme opraženou cibuli a smetanu podle chuti. Prekmurské brambory podáváme jako přílohu k masu podle chuti.
Mezitím na oleji osmahneme cibuli. Když začne zlátnout, odstavíme ji.
Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je přímo ve vodě. Neodléváme ji! Můžeme použít i mixér. Poté vložíme rozmačkané brambory zpět nad plamen a za stálého míchání přisypáváme mouku pro zhuštění. V okamžiku, kdy je směs dostatečně tvrdá, je jídlo hotové.
Na závěr přidáme opraženou cibuli a smetanu podle chuti. Prekmurské brambory podáváme jako přílohu k masu podle chuti.
Podobné recepty
- » Prekmurské brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Prekmurské brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Farmářské brambory
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 79x) - » Zapečené strouhané brambory
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 23x) - » Šťouchané brambory s jarní cibulkou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Francouzské brambory IV.
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307961) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232217) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy