Dušené bílé nebo červené zelí
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
- červené zelí 1 ks
- cukr krystal 3 lžíce
- bílé zelí 1 ks
- rybízová marmeláda 3 lžíce
- cibule 2 ks
- podle chuti
- voda 1 ks
- sůl 1 ks
- kmín 1 ks
- ocet 1 ks
- sádlo 1 ks
- jíška 1 ks
- cukr 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno.
Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou.
Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme.
Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.
Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou.
Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme.
Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.
Podobné recepty
- » hrušky dušené v bílém víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené kapustičky I.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Vepřové dušené řízky na houbách
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Dušené vepřové plecko
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Dušené kedlubny s mrkví
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dušené kuře na houbách
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308484) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy