Sypaná rýže
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření v páře
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Odměříme si rýži podle potřeby. Nejlépe dlouhozrnnou a já používám zásadně jen jasmínovou nebo basmati, protože nádherně voní. Recept naprosto není vhodný pro rýži parboiled.
Dobře rýži propláchneme. Kdo chce a je na to zvyklý, může ji zlehka opražit na oleji - já to nedělám. Rýži zalijeme vroucí vodou tak, aby voda sahala asi 2 cm nad rýži. Osolíme a ochutíme podle vlastní chuti. Povaříme pět minut a slijeme přes cedník, eventuálně propláchneme.
Do hrnce dáme asi 2 - 3 cm vroucí vody a vložíme pařák. Pokud má velké otvory, vyložíme ho pláténkem či utěrkou. Na pařák nasypeme rýži a napařujeme tak dlouho, až změkne podle naší chuti, zhruba 25 minut.
Takto připravovanou sypanou rýži nemůžeme nikdy rozvařit a výhodou je, že když zbude, můžeme ji kdykoli znovu na pařáku prohřát.
Dobře rýži propláchneme. Kdo chce a je na to zvyklý, může ji zlehka opražit na oleji - já to nedělám. Rýži zalijeme vroucí vodou tak, aby voda sahala asi 2 cm nad rýži. Osolíme a ochutíme podle vlastní chuti. Povaříme pět minut a slijeme přes cedník, eventuálně propláchneme.
Do hrnce dáme asi 2 - 3 cm vroucí vody a vložíme pařák. Pokud má velké otvory, vyložíme ho pláténkem či utěrkou. Na pařák nasypeme rýži a napařujeme tak dlouho, až změkne podle naší chuti, zhruba 25 minut.
Takto připravovanou sypanou rýži nemůžeme nikdy rozvařit a výhodou je, že když zbude, můžeme ji kdykoli znovu na pařáku prohřát.
Podobné recepty
- » Rýže s hráškem a kukuřicí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Mořská rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smažená rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Thajská rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Indická rýže v mikrovlnné troubě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Turecká rýže
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 4x) - » Čínská pečená rýže
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy