Babiččin houskový knedlík
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
- podle chuti
- sůl 1 špetka
- těsto
- mléko 2 dl
- vejce 1 ks
- hrubá mouka 1 hrst
- pečivo 4 ks
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Suché pečivo nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm. Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat oschnout. Kostičky zalijeme mlékem s vejcem, čím lépe směs rozmícháme, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Zalité kostičky necháme odležet 20 minut. Směs je ale dobré 1 - 2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.
Po dvaceti minutách přidáme špetku soli a velkou hrst hrubé mouky tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě. Ze směsi začneme tvarovat samotné knedlíky (asi 7 cm široké šišky). Nesnažme se dělat šišky moc dlouhé.
Pozor, knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácáme, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky. Po 8 minutách knedlík v hrnci obrátíme, aby se provařil rovnoměrně.
Pokud se rozhodneme dělat babiččiny houskové knedlíky do zásoby (například z 12 rohlíků), je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáme 1 vejce, teprve pak dolijeme mléko do 6 dl a přidáme 3 vejce podle receptu.
Babiččin houskový knedlík podáváme jako výbornou přílohu k různým omáčkám a masům.
Po dvaceti minutách přidáme špetku soli a velkou hrst hrubé mouky tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě. Ze směsi začneme tvarovat samotné knedlíky (asi 7 cm široké šišky). Nesnažme se dělat šišky moc dlouhé.
Pozor, knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácáme, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky. Po 8 minutách knedlík v hrnci obrátíme, aby se provařil rovnoměrně.
Pokud se rozhodneme dělat babiččiny houskové knedlíky do zásoby (například z 12 rohlíků), je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáme 1 vejce, teprve pak dolijeme mléko do 6 dl a přidáme 3 vejce podle receptu.
Babiččin houskový knedlík podáváme jako výbornou přílohu k různým omáčkám a masům.
Podobné recepty
- » Babiččiny kvašáky
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x) - » Babiččina čína
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Babiččina sekaná
(Hodnocení: 1.77 - hlasovalo 13x) - » Babiččin čočkový salát
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Babiččiny šunkofleky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Babiččiny beleše
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Babiččina bramboračka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307997) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232242) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy