Duryňské knedlíky
Kategorie: Přílohy
Autor: wencek

Suroviny
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Německo
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Jeden kilogram brambor oloupeme a hned dáváme do studené vody, aby nezhnědly
2. Nad misku s trochou vlažné vody umístíme jemné struhadlo a brambory na něm nastrouháme tak, aby jemné nudličky brambor padaly přímo do vody (mají být potopeny)
3. Brambory promícháme rukou a necháme stát, aby se oddělil škrob
4. Hnědou, napěněnou vodu z brambor slijeme a brambory zalijeme jinou vodou
5. Zbylé oloupané brambory uvaříme v osolené vodě
6. Žemle nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na rozpáleném másle
7. Syrové brambory scedíme a vymačkáme z nich všechnu vodu
8. Měkké vařené brambory prolisujeme s částí vody tak, aby vznikla polotekutá kaše, ihned ji promícháme se strouhanými bramborami, osolíme, navlhčenou rukou utvoříme knedlíky a naplníme je připravenými žemlemi
9. Knedlíky mají mít průměr 6-7 cm
10. Knedlíky zavaříme do širokého kastrolu s vařící, mírně osolenou vodou a na velmi malém plameni asi 15 minut při 95 °C
11. Vyndáme je a ihned podáváme (při stání nebo ohřívání ztrácejí na kvalitě).
Doporučení:
- Jsou vhodné ke všem pokrmům z masa s hodně kořeněnou nebo smetanovou omáčkou.
2. Nad misku s trochou vlažné vody umístíme jemné struhadlo a brambory na něm nastrouháme tak, aby jemné nudličky brambor padaly přímo do vody (mají být potopeny)
3. Brambory promícháme rukou a necháme stát, aby se oddělil škrob
4. Hnědou, napěněnou vodu z brambor slijeme a brambory zalijeme jinou vodou
5. Zbylé oloupané brambory uvaříme v osolené vodě
6. Žemle nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na rozpáleném másle
7. Syrové brambory scedíme a vymačkáme z nich všechnu vodu
8. Měkké vařené brambory prolisujeme s částí vody tak, aby vznikla polotekutá kaše, ihned ji promícháme se strouhanými bramborami, osolíme, navlhčenou rukou utvoříme knedlíky a naplníme je připravenými žemlemi
9. Knedlíky mají mít průměr 6-7 cm
10. Knedlíky zavaříme do širokého kastrolu s vařící, mírně osolenou vodou a na velmi malém plameni asi 15 minut při 95 °C
11. Vyndáme je a ihned podáváme (při stání nebo ohřívání ztrácejí na kvalitě).
Doporučení:
- Jsou vhodné ke všem pokrmům z masa s hodně kořeněnou nebo smetanovou omáčkou.
Podobné recepty
- » Duryňské knedlíky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Duryňské knedlíky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kynuté ovocné knedlíky vařené v páře
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 166x) - » Knedlíky s uzeným masem
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Knedlíky z mikrovlnky II
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Mozaikové knedlíky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017455) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316392) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237930) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234666) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131917) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113947)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy