Kynuté ovocné knedlíky vařené v páře

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Vaření v páře

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V misce utřemě kostku droždí s 2 lžícemi cukru. Zalijeme jej 150 ml vlažného mléka a rozmícháme a necháme v teple vykynout přikryté útěrkou.
Do mísy vsypeme hrubou mouku ve které rozmícháme sůl, přidáme vzešlý kvásek, vejce rozmíchané v trošce vlažného mléka a vypracujeme těsto. Je li těsto příliš tuhé, tak přidáme mléko, je-li příliš řídké, tak mouku. Těsto budeme zpracovávat, tak dlouho, až se přestane lepit a bude hladké.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej na teplém místě vykynout.

Mezitím si připravíme broskve, které zbavíme pecky a slupky. Pokud slupka jde špatně z broskve stáhnout, můžeme na chvíli broskve spařit ve vařící vodě a pak to půjde velmi jednoduše. Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na menší kousky.

Těsto nám již mezitím nakynulo a můžeme z něj vykrajovat těsta v množství, které budeme potřebovat na jednotlivé knedlíky. Nejlépe je jej vykrajovat lžící, kterou namáčíme do mouky, aby se k lžíci nepřilepilo.
Rukou těsto zploštíme a vytvoříme slabé plátky ve kterých broskve obalíme a vytvoříme kulaté knedlíky

Do hrnce dáme pařák na knedlíky a vlijeme vodu, kterou necháme vařit a pařák vyložíme plátnem nebo čistou kuchyňskou útěrkou. Útěrka se nesmí dotýkat vody.
Jakmile se začne voda vařit, vložíme do útěrky knedlíky, hrnec zakryjeme poklicí a vaříme v páře 8 - 10 minut až budou knedlíky hotové. Jestli jsou hotové zjistíme špejlí, kterou píchneme do těsta a pokud je čistá bez těsta na povrchu, můžeme knedlíky vyndat.
Po uvaření knedlíky rychle propícháme vidičkou, aby se knedlíky nesrazily a trochu jej omastíme máslem, aby neokorávaly na povrchu.

Na talíři knedlíky posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omastíme rozpuštěným máslem.
Jestliže nám zbydou broskve, tak můžeme z broskví a cukru umixovat broskvovou polevu nebo můžeme broskve nakrájet na malé kousky, osladit a smíchat s bílým jogurtem a vytvořit broskvový jogurt, kterým můžete přelít knedlíky.
Nakonec polijeme rozpuštěným máslem
Osmažená strouhanka s cukrem - strouhanku osmažíme na tuku, necháme trošku vychladnout a potom ji promícháme s cukrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist