Žemlové knedlíky

Kategorie: Přílohy

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Opatrně oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky, mléko,hrubou mouku, sůl a 3 lžíce nasekané petrželky smícháme v těstíčko. Housky nakrájíme na kostičky a vložíme do 2.misky. Do těstíčka opatrně vmícháme tuhý sníh a toto na nadlehčené těstíčko vlijeme na houskové kostičky a lehce promícháme.

Připravíme si 2 plátky alobalu o velikosti papíru A3. Alobal potřeme máslem.

Do každého plátu alobalu vložíme směs a pečlivě zabalíme.

Vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut.

Poté vyjmeme z vody, vybalíme z alobalu. Knedlík po vyjmutí bude krásně hladký.

Knedlíky jsou velmi chutné a jsou měkké i po vystydnutí.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist