Taboulé
Kategorie: Předkrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- náplň
- citron 1 ks
- kuskus 500 g
- velké rajče 5 ks
- máta 1 snítka
- olivový olej 7 lžíce
- čerstvá petrželka 1 ks
- cibule 3 ks
- salátová okurka 1 ks
- podle chuti
- mletý černý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- olivy 1 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Vegetariáni
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si velkou mísu na míchání. Do mísy nalijeme olej, šťávu z vymačkaného citronu a přisypeme kuskus. Postavíme vodu na vaření.
Mezitím na vršek každého rajčete nožem vykrojíme křížek. Takto připravená rajčata vložíme na 10 sekund do vroucí vody - pozor, nesmíme je rozvařit! Rajské zchladíme ve studené vodě a pomocí nože nebo prstů sloupneme slupku. Svlečená rajčata nakrájíme na drobné kousky, to kvůli šťávě, co mají v sobě. Oloupeme okurku, cibuli a také je nakrájíme na drobné kostičky. Vše rovnou přidáváme do mísy.
Nasekáme petrželku a lístky máty. Kdo má mixer - klidně v mixéru (i cibuli). Pokud máme rádi olivy, nebojíme se je také přidat, vše nakrájíme na malé kostičky. Pro dochucení osolíme, opepříme. Ostřejší chuti taboulé docílíme například tabascem či jinou chilli omáčkou. Směs pořádně promícháme.
Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a taboulé dáme vychladit do lednice. Na tomto pokrmu je skvělé, že můžeme kombinovat podle chuti. Pokud by byla taboulé suchá, stačí přidat trochu vody.
Mezitím na vršek každého rajčete nožem vykrojíme křížek. Takto připravená rajčata vložíme na 10 sekund do vroucí vody - pozor, nesmíme je rozvařit! Rajské zchladíme ve studené vodě a pomocí nože nebo prstů sloupneme slupku. Svlečená rajčata nakrájíme na drobné kousky, to kvůli šťávě, co mají v sobě. Oloupeme okurku, cibuli a také je nakrájíme na drobné kostičky. Vše rovnou přidáváme do mísy.
Nasekáme petrželku a lístky máty. Kdo má mixer - klidně v mixéru (i cibuli). Pokud máme rádi olivy, nebojíme se je také přidat, vše nakrájíme na malé kostičky. Pro dochucení osolíme, opepříme. Ostřejší chuti taboulé docílíme například tabascem či jinou chilli omáčkou. Směs pořádně promícháme.
Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a taboulé dáme vychladit do lednice. Na tomto pokrmu je skvělé, že můžeme kombinovat podle chuti. Pokud by byla taboulé suchá, stačí přidat trochu vody.
Poznámka:
Výtečný a osvěžující předkrm nebo varianta lehkého obědu či večeře. Chutný a jednoduchý recept, vegetariáni si pochutnají. V lednici vydrží taboulé i pár dní.Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307963) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232219) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy