Hodonínská játrová paštika

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Hodonínská játrová paštika

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Třetinu jater a slaniny nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme oškrábanou mrkev
2. Zbytek jater umeleme třikrát na masovém strojku s malými oky a to spolu s ostatním masem, sádlem, oloupanou cibulí i česnekem
3. Do pomleté směsi přidáme na kostičky nakrájená játra, slaninu a mrkev, také přimícháme hořčici, vejce, koření, vše osolíme a důkladně promícháme
4. Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj a naplníme ji připravenou směsí, upěchujeme a přes hmotu přeložíme přečnívající plátky slaniny
5. Formu zakryjeme alobalem a dáme do pekáčku s vodou, vaříme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 120 minut.

Poznámka:

množství koření je orientační, dle chuti může být víc nebo míň
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist