Tempura z tofu a zeleniny
Kategorie: Předkrmy
Autor: wencek

Suroviny
- tofu 225 g
- malé klásky kukuřice 125 g
- malé pórky 125 g
- malé mrkve 125 g
- malé cukety 125 g
- malé lilky 2 ks
- Na těstíčko
- hladká mouka 225 g
- žloutek 2 ks
- voda 3 dl
- Na omáčku k namáčení
- cherry 5 lžíce
- japonská sojová omáčka 5 lžíce
- med 2 lžička
- čerstvě nastouhaný zázvor 1 lžička
- česnek 1 stroužek
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Japonsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Zeleninu důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou, cukety a mrkve překrojíme podélně na půlky, očistíme kukuřice a pórky na obou stranách, lilky nakrájíme na čtvrtky, tofu nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm
2. Připravíme těstíčko; žloutky prošleháme s vodou, přisypeme 175 g hladké mouky, a metličkou vyšleháme hustější těstíčko
3. Zbývající mouku vysypeme na čisté prkénko a zeleninu i tofu v ní obalíme
4. Nejprve v těstíčku obalíme kostky tofu a smažíme je v oleji vyhřátém na 180 °C 2-3 minuty dozlatova, usmažené kostky poklademe na papírové ubrousky a snažíme se je udržovat v teple
5. V těstíčku obalíme také veškerou připravenou zeleninu a po několika kusech ji smažíme v rozpáleném oleji 3-4 minuty, dozlatova, okapanou zeleninu klademe na ohřátou servírovací mísu
6. Připravíme si omáčku na namáčení; smícháme všechny ingredience uvedené výše
7. Hotový pokrm servírujeme ozdobený proužky mrkve, zázvoru a pórku spolu s omáčkou.
2. Připravíme těstíčko; žloutky prošleháme s vodou, přisypeme 175 g hladké mouky, a metličkou vyšleháme hustější těstíčko
3. Zbývající mouku vysypeme na čisté prkénko a zeleninu i tofu v ní obalíme
4. Nejprve v těstíčku obalíme kostky tofu a smažíme je v oleji vyhřátém na 180 °C 2-3 minuty dozlatova, usmažené kostky poklademe na papírové ubrousky a snažíme se je udržovat v teple
5. V těstíčku obalíme také veškerou připravenou zeleninu a po několika kusech ji smažíme v rozpáleném oleji 3-4 minuty, dozlatova, okapanou zeleninu klademe na ohřátou servírovací mísu
6. Připravíme si omáčku na namáčení; smícháme všechny ingredience uvedené výše
7. Hotový pokrm servírujeme ozdobený proužky mrkve, zázvoru a pórku spolu s omáčkou.
Poznámka:
Tempura je japonské národní jídlo, i když recept na tempuru na ostrov dovezli Portugalci. Většinou se připravuje ze zeleniny, ale také z ryb, hlavonožců ... Na originální tempuru je potřeba japonská moučka tempurako, kterou však u nás můžeme nahradit hladkou moukou.Podobné recepty
- » Špízy s TOFU
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hrachová kaše s uzeným tofu
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bazalkové tofu
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Špenátové karbanátky z TOFU
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Čočkové karbanátky s uzeným tofu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Asijské nudle s tofu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pomazánka z uzeného tofu
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015774) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308516) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237348) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232272) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113666)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy