Tempura z tofu a zeleniny

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Tempura z tofu a zeleniny

Suroviny

Porce: 4 + –
  • tofu 225 g
  • malé klásky kukuřice 125 g
  • malé pórky 125 g
  • malé mrkve 125 g
  • malé cukety 125 g
  • malé lilky 2 ks
  • Na těstíčko
  • hladká mouka 225 g
  • žloutek 2 ks
  • voda 3 dl
  • Na omáčku k namáčení
  • cherry 5 lžíce
  • japonská sojová omáčka 5 lžíce
  • med 2 lžička
  • čerstvě nastouhaný zázvor 1 lžička
  • česnek 1 stroužek

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Japonsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Zeleninu důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou, cukety a mrkve překrojíme podélně na půlky, očistíme kukuřice a pórky na obou stranách, lilky nakrájíme na čtvrtky, tofu nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm
2. Připravíme těstíčko; žloutky prošleháme s vodou, přisypeme 175 g hladké mouky, a metličkou vyšleháme hustější těstíčko
3. Zbývající mouku vysypeme na čisté prkénko a zeleninu i tofu v ní obalíme
4. Nejprve v těstíčku obalíme kostky tofu a smažíme je v oleji vyhřátém na 180 °C 2-3 minuty dozlatova, usmažené kostky poklademe na papírové ubrousky a snažíme se je udržovat v teple
5. V těstíčku obalíme také veškerou připravenou zeleninu a po několika kusech ji smažíme v rozpáleném oleji 3-4 minuty, dozlatova, okapanou zeleninu klademe na ohřátou servírovací mísu
6. Připravíme si omáčku na namáčení; smícháme všechny ingredience uvedené výše
7. Hotový pokrm servírujeme ozdobený proužky mrkve, zázvoru a pórku spolu s omáčkou.

Poznámka:

Tempura je japonské národní jídlo, i když recept na tempuru na ostrov dovezli Portugalci. Většinou se připravuje ze zeleniny, ale také z ryb, hlavonožců ... Na originální tempuru je potřeba japonská moučka tempurako, kterou však u nás můžeme nahradit hladkou moukou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist