Tatarák z lilků
Kategorie: Předkrmy
Autor: wencek

Suroviny
- lilek 3 ks
- rajčata 2 ks
- česnek 4 stroužek
- pálivá chilli omáčka 2 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- wolcestrová omáčka 1 lžička
- bílý pepř 1 lžička
- sůl 1 lžička
Doba přípravy: 10 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Na kolečka pokrájené lilky posolíme z obou stran a necháme v misce 30 minut odležet (tak lilek zbavíme hořké chuti)
2. Po té kolečka lilku poskládáme na vymaštěný pekáč a v troubě pečeme při teplotě 180 °C cca 30 minut
3. Mezitím, co se nám lilek peče a pak chladne, prolisujeme rajská jablíčka přes síto
4. Prolisovanou dužinu rajčat a lilek promícháme spolu s olivovým olejem a rozetřeným česnekem, dochutíme solí, pepřem, pálivou chilli omáčkou a worcesterovou omáčkou
5. Podáváme na čerstvém na plátky nakrájeném rohlíku namazaném máslem.
2. Po té kolečka lilku poskládáme na vymaštěný pekáč a v troubě pečeme při teplotě 180 °C cca 30 minut
3. Mezitím, co se nám lilek peče a pak chladne, prolisujeme rajská jablíčka přes síto
4. Prolisovanou dužinu rajčat a lilek promícháme spolu s olivovým olejem a rozetřeným česnekem, dochutíme solí, pepřem, pálivou chilli omáčkou a worcesterovou omáčkou
5. Podáváme na čerstvém na plátky nakrájeném rohlíku namazaném máslem.
Podobné recepty
- » Tatarák z lilku s balzamikovým krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Falešný tatarák z cukety
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 27x) - » Tatarák z falešné svíčkové
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 12x) - » Bavorský vepřový tatarák
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Falešný tatarák z paštiky
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Tatarák z avokáda
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbový tatarák na topince
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy