Sladkokyselá čínská polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Sladkokyselá čínská polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Čínské sušené houby Shitake 6 ks
  • Kuřecí maso 120 g
  • Tof 1 ks
  • Bambusové výhonky 50 g
  • Vývar 600 ml
  • Čínské rýžové víno 1 lžíce
  • Sójová světlá omáčka 1 lžíce
  • Rýžový ocet 1 lžíce
  • Rozdrcený pepř 1 lžička
  • Solamyl 1 lžička
  • Sůl 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí vývar přiveďte do varu, přidejte na tence pokrájené houby, sójovou omáčku, rýžové víno, rýžový ocet, sherry a pepř. Polévku přiveďte opět k varu.

Nakrájejte ostrým nožem kuřecí prsa na 1 centimetr široké a dlouhé hranolky. Tence nakrájejte bambusové výhonky a tofu pokrájejte na centimetrové kostky. Přidejte do vývaru a přiveďte znovu do varu. Vařte asi 1 minutu.

V hrníčku se lžící vody rozmíchejte škrobovou moučku Solamyl a za stálého míchání vlijte do polévky. Polévku nechejte 5 minut povařit.

V hrníčku rozšlehejte vidličkou vejce a za stálého míchání tenkým pramínkem vlijte do polévky. Nechte už jen chvilinku povřít a vypněte zdroj tepla.

Ochutnejte a dochuťte solí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist