Sladkokyselá čínská polévka
Kategorie: Polévky
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Čínské sušené houby Shitake 6 ks
- Kuřecí maso 120 g
- Tof 1 ks
- Bambusové výhonky 50 g
- Vývar 600 ml
- Čínské rýžové víno 1 lžíce
- Sójová světlá omáčka 1 lžíce
- Rýžový ocet 1 lžíce
- Rozdrcený pepř 1 lžička
- Solamyl 1 lžička
- Sůl 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Čína
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kuřecí vývar přiveďte do varu, přidejte na tence pokrájené houby, sójovou omáčku, rýžové víno, rýžový ocet, sherry a pepř. Polévku přiveďte opět k varu.
Nakrájejte ostrým nožem kuřecí prsa na 1 centimetr široké a dlouhé hranolky. Tence nakrájejte bambusové výhonky a tofu pokrájejte na centimetrové kostky. Přidejte do vývaru a přiveďte znovu do varu. Vařte asi 1 minutu.
V hrníčku se lžící vody rozmíchejte škrobovou moučku Solamyl a za stálého míchání vlijte do polévky. Polévku nechejte 5 minut povařit.
V hrníčku rozšlehejte vidličkou vejce a za stálého míchání tenkým pramínkem vlijte do polévky. Nechte už jen chvilinku povřít a vypněte zdroj tepla.
Ochutnejte a dochuťte solí.
Nakrájejte ostrým nožem kuřecí prsa na 1 centimetr široké a dlouhé hranolky. Tence nakrájejte bambusové výhonky a tofu pokrájejte na centimetrové kostky. Přidejte do vývaru a přiveďte znovu do varu. Vařte asi 1 minutu.
V hrníčku se lžící vody rozmíchejte škrobovou moučku Solamyl a za stálého míchání vlijte do polévky. Polévku nechejte 5 minut povařit.
V hrníčku rozšlehejte vidličkou vejce a za stálého míchání tenkým pramínkem vlijte do polévky. Nechte už jen chvilinku povřít a vypněte zdroj tepla.
Ochutnejte a dochuťte solí.
Podobné recepty
- » Nejlepší sladkokyselá čočka
(Hodnocení: 2.13 - hlasovalo 8x) - » Sladkokyselá thajská namáčecí omáčka
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Sladkokyselá kuřecí směs s citronem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sladkokyselá zeleninová pánev
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sladkokyselá paprika
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sladkokyselá zelenina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čínská rybí polévka Ra-sant
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy