Indická polévka z červené čočky

Kategorie: Polévky

Autor:

Indická polévka z červené čočky

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Vaření

Země: Indie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Čočku si properte v hrnci ve studené vodě a tu slijte. Přidejte 1,2 litru vody a dejte vařit. Mezitím si do malého kousku látky zabalte pepř, hřebíček a bobkové listy a převažte provázkem (látku lze nahradit uzavíratelným sítkem na čaj, bobkový list může zůstat přímo v polévce). Jak bude čočka přicházet k varu, sesbírejte pěnu, která se nahoře vytvoří.

Přidejte látku (sítko) s kořením, chilli, kurkumu a kmín. Snižte teplotu a nechte mírně vařit asi 45 minut nebo dokud není čočka úplně měkká. Odstavte a zbavte se látky (sítka). Vhoďte sůl a limetku, promíchejte a je-li třeba, dochuťte.

Polévku rozmixujte ručním mixérem. Zdá-li se vám moc hustá, přilijte vody a nechte chvilku ohřát na plotně, aby se podávala horká.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist