Bramboračka

Kategorie: Polévky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nakrájenou zeleninu a brambory dáme vařit do většího hrnce, zaliju 1 litrem vody, přidáme bujon, osolíme a necháme vařit.

Přidáme předem namočené sušené houby včetně vody, ve které se máčely. Až bude zelenina hodně měkká, vyndáme cibuli, celou mrkev a celer.

Na jíšku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme tak dlouho, až jíška zezlátne. Ihned ji vlijeme do vroucí polévky a nechám asi deset minut povařit.

Podle chuti přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, sůl a pepř.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist