Kapustová polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Kapustová polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Celer kousek 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Máslo 1 lžíce
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Brambory, oloupané, nakrájené na malé kostičky 550 g
  • Sůl, pepř, kmín - dle chuti 2 špetka
  • Silný zeleninový vývar 1.5 l
  • Kapusta 200 g
  • Větší plátky slaniny, nasucho vyškvařené na pánvi 8 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli, mrkev, celer i česnek nakrájejte najemno. Máslo a olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte zeleninu a pět minut za stálého míchání opékejte. Přidejte brambory, dobře je osolte a opepřete a opékejte dalších pět minut. Vlijte vývar, přidejte půl lžičky kmínu, polovinu kapusty, nasekanou na tenké nudličky a zbavenou tuhých částí, a přiveďte k varu. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujte tyčovitým mixérem, dochuťte solí, přidejte zbylou kapusty a pár minut povařte. Podávejte s nasucho opečenými plátky slaniny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist