Hovězí polévka od babičky
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- sůl 1 lžíce
- petržel 250 g
- celerová nať 1 ks
- hovězí kosti 3 ks
- cibule 1 ks
- voda 4 l
- celý černý pepř 10 kulička
- celé nové koření 5 kulička
- česnek 1 stroužek
- celer 250 g
- mrkev 150 g
- libeček 1 ks
- hovězí žebro 500 g
- petrželové nať 3 ks
- podle chuti
- pažitka 1 ks
- podle potřeby
- nudle 1 ks
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny od doby varu. V žádném případě nedopustíme, aby polévka vřela klokotem, zakalila by se. Pěnu není nutné sbírat.
Hovězí polévku vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Játrové knedlíčky jsou vítány. Hovězí polévku od babičky podáváme teplou.
Použijeme řídké kosti, tzv. špikové. Morkové jsou příliš tučné a polévka je pak hodně mastná. Mrkve se dává se méně než celeru a petržele, protože po ní polévka sládne. U cibule sloupneme jen vrchní ošklivou slupku, zbytek zlatých slupek necháme, prospějí barvě polévky. Podle chuti můžeme přidat i jinou zeleninu.
Hovězí polévku vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Játrové knedlíčky jsou vítány. Hovězí polévku od babičky podáváme teplou.
Použijeme řídké kosti, tzv. špikové. Morkové jsou příliš tučné a polévka je pak hodně mastná. Mrkve se dává se méně než celeru a petržele, protože po ní polévka sládne. U cibule sloupneme jen vrchní ošklivou slupku, zbytek zlatých slupek necháme, prospějí barvě polévky. Podle chuti můžeme přidat i jinou zeleninu.
Podobné recepty
- » Hovězí polévka se šunkovým svítkem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Hovězí polévka II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí vývarová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí polévka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Hovězí polévka s mletým masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Indonéská hovězí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012732) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292090) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236111) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223324) - » Couračka
(Navštívilo: 150666) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128288) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112871)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy