Norská rybí polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Norská rybí polévka

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Norsko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si velký hrnec (kolem 4 litrů) a pánev. Na hrubém struhadle nastrouháme kořenovou zeleninu. Krabí tyčinky nakrájíme na malé kostičky. Filé na střední kostičky.

V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nastrouhanou zeleninu po dobu asi 10 minut. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a na něm dorůžova osmažíme cibulku. Po osmahnutí zaprášíme moukou, chvíli ještě smažíme, poté odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přilijeme mléko, důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a chvíli povaříme. Podle chuti přidáme špetku muškátu, asi 2 - 3 špetky pepře a tři špetky soli.

Nyní se vrátíme k zelenině, kterou jsme si mezitím opekli. K ní přidáme nakrájené filé a asi 5 minut opékáme. Poté přidáme nakrájené krabí tyčinky a ještě chvilku opékáme. Následně zalijeme horkou vodou tak, aby bylo vše v hrnci ponořené.

Nyní obsah pánve propasírujeme přes hustší cedník do polévky. Kdo má rád v polévce kousky cibule, pasírovat nemusí. Hrnec dolijeme vodou tak, aby byla polévka akorát hustá (asi 2 litry), přidáme 3 - 4 lžičky vegety a podle chuti osolíme. Polévku zjemníme smetanou a na závěr přidáme polévkové bylinky.

Norskou rybí polévku podáváme horkou. Velmi dobré je ještě do polévky před koncem přidat konzervovanou kukuřici. Krásně pak v polévce křupe.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist