Norská rybí roláda
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- mražené rybí filety (pangasus) 1 kg
- smetana na vaření 50 ml
- marináda
- sůl 1 ks
- bílé víno 1 dl
- bílý jogurt 400 ml
- mletý černý pepř 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- červená cibule 1 ks
- citron 1 ks
- náplň
- sekaná petrželka 2 lžíce
- uzený losos 4 plátek
- podle potřeby
- vývar 1 ks
- máslo na vymazání 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Norsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mražené filety osolíme a necháme povolit. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu vymačkáme šťávu. Zelenou petrželku omyjeme a nasekáme.
Zapékací misku vytřeme máslem.
Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet.
Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády.
Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut.
Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou.
Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.
Zapékací misku vytřeme máslem.
Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet.
Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády.
Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut.
Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou.
Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
- » Norská rybí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Norská rybí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Norská rybí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Norská rybí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Norská krémová polévka z ryb
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rybí karbanátky pečené v troubě
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.19 - hlasovalo 16x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002896) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254494) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232597) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212995) - » Couračka
(Navštívilo: 150220) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122576) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110526)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy