Hrášková finská polévka
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek

Suroviny
- cibule 2 ks
- zeleninový vývar 2 l
- uzený losos 150 g
- hrách 500 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- zelený hrášek 150 g
- podle chuti
- sůl 1 ks
- nať jarní cibulky 1 ks
- cukr 1 ks
- majoránka 1 ks
- mletý pepř 1 ks
- podle potřeby
- olej 1 ks
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Finsko
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Přilijeme vývar, přidáme žlutý oloupaný hrách a posekanou majoránku, může být i sušená. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut.
Plátky lososa nakrájíme na proužky.
Z polévkového základu vyjmeme vařený hrách, 2 lžíce dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přilijeme 150 ml šlehačky a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs vrátíme do polévky společně se zeleným hráškem a ještě chvíli povaříme.
Do hotové polévky vložíme proužky lososa a zbylý hrách, můžeme doplnit ještě na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, ale nemusí být. Zbytek šlehačky ušleháme, každou porci kopečkem šlehačky ozdobíme a posypeme majoránkou.
Plátky lososa nakrájíme na proužky.
Z polévkového základu vyjmeme vařený hrách, 2 lžíce dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přilijeme 150 ml šlehačky a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs vrátíme do polévky společně se zeleným hráškem a ještě chvíli povaříme.
Do hotové polévky vložíme proužky lososa a zbylý hrách, můžeme doplnit ještě na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, ale nemusí být. Zbytek šlehačky ušleháme, každou porci kopečkem šlehačky ozdobíme a posypeme majoránkou.
Podobné recepty
- » Hrášková kaše
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Hrachovo-hrášková polévka s uzeným
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hrášková rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelená hrášková polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hrášková polévka se salátem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hrášková polévka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307986) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy